AED defibrillator

€ 64,95 € 70,80 (incl. BTW)

Een AED kopen en op zoek naar een goed advies?

Wat is een AED? De letters AED staan voor Automatische Externe Defibrillator. Het is een draagbaar mobiel apparaat waarmee een schok toegediend kan worden bij een slachtoffer met een hartaanval. Vaak staat het hart niet volledig stil maar is er een soort elektrische storing waarbij het hart niet meer functioneert. Deze storing kan de AED opheffen door het geven van een schok. Een AED is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de samenleving. Er zijn al vele levens gered. Mede door allerlei initiatieven is de AED vaak snel voorhanden. In bijna elk buurthuis en bij veel sportclubs hangt een AED. Daarnaast zijn in veel woonwijken ook AED's beschikbaar soms vanuit de overheid geregeld. Met de komst van HartslagNu zijn de krachten van burgerhulpverleners samengevoegd. De burgerhulpverlener krijgt via de meldkamer een oproep en wordt via een AED of rechtstreeks naar een slachtoffer gestuurd. Eenmaal aangekomen weet de burgerhulpverlener door training en mogelijk ervaring wat hij of zij moet doen.

Kan iedereen met elke AED omgaan?

Er zijn veel verschillende merken en uitvoeringen van de AED's, dit maakt het voor de hulpverleners niet makelijker. Wij adviseren altijd om in ieder geval een keer naar de AED's bij jou in de buurt of op je werk te kijken en de instructies te lezen van de defibrillator. Nog beter zou het zijn als je getraind bent met de AED die je aangeschaft hebt.

Halfautomaat of volautomaat

Een eerste verschil in de keuze bij het kopen van een AED's is de halfautomaat of de volautomaat. Bij een halfautomaat moet je uiteindelijk zelf op de schokknop drukken. Bij een volautomaat wordt dit door het apparaat zelf gedaan.

Met of zonder reanimatiefeedback.

Sommige AED's zijn tegenwoordig voorzien van reanimatiefeedback. Hierbij kan de AED bijvoorbeeld aangeven of de borstcompressies diep genoeg zijn en of het tempo goed is. Hiermee wordt de kwaliteit van de de reanimatie verbeterd. Bij een AED zonder reanimatiefeedback moet je uitgaan van je eigen kennis, je wordt niet bijgestuurd door het apparaat. Na een juiste training is dit zeker geen probleem en is dit ook een prima keuze.

IP waarde

De ene AED kan beter tegen vocht dan de de andere AED. Niet onbelangrijk als je een AED voor het zwembad zoekt.

Aangepast kinderprotocol

Sommige AED's hebben een speciaal kinderprotocol zonder dat daarvoor speciale elektroden gekocht hoeven te worden.

Compleet pakket

Er zijn diverse merken AED's welke een compleet pakket aanbieden. Bijvoorbeeld de Defibtech Lifeline. De Defibtech Lifeline heeft bijvoorbeeld een pakket waar een AED, tas, ophangbeugel, safeset en stickerset allemaal bij in zit. Maar als je alleen de AED vervangt is het vaak voordeliger om deze zonder pakket te bestellen.

Onderhoud van een AED

Een voordelige AED kopen is natuurlijk mooi maar het is ook slim om vooraf te bekijken wat de kosten van de elektroden en de accu van AED op langere termijn zijn. Elke AED heeft elektroden en een accu die niet onbeperkt mee gaan. Na verloop van tijd zullen deze vervangen moeten worden. Als de AED geplaatst is dan is het zorg om periodiek onderhoud te regelen. Is de AED nog compleet, klopt de houdbaarheid van elektroden en accu nog? Is er een safeset aanwezig? Brandt de statusindicator nog groen? Allemaal punten waarop gelet wordt tijdens het onderhoud. Heeft u hier vragen over of wilt u nieuwe elektroden of een batterij voor de AED bestellen, dat kan éénvoudig online of u kunt ons bellen op 0332770568.