Oogspoeling

Oogspoeling

Oogspoeling is een essentieel onderdeel van EHBO, vooral bij situaties waarin de ogen in contact komen met schadelijke stoffen zoals zuren of alkaliën, of wanneer ze in aanraking komen met splinters, stof of ander vuil. Het snel spoelen van de ogen kan ernstige verwondingen helpen voorkomen en het comfort van het slachtoffer verbeteren. Bekijk het uitgebreide assortiment oogspoeling en bijbehorende benodigdheden zoals wandhouders, oogspoelstations en meer! 

Waarvoor gebruik je oogspoeling?

Oogspoeling wordt gebruikt om de ogen te reinigen en te spoelen wanneer ze in contact zijn gekomen met schadelijke stoffen zoals zuren of alkaliën, die de zuurgraad van het oog kunnen verstoren. Het spoelen van de ogen helpt bij het verwijderen van de stof of het vuil en kan het risico op blijvende schade verminderen.

Oogspoelmiddel met wandhouder

Een oogspoelmiddel met een wandhouder is een handige en toegankelijke manier om snel toegang te hebben tot oogspoeling wanneer dat nodig is. De wandhouder zorgt ervoor dat het oogspoelmiddel altijd binnen handbereik is, waardoor kostbare tijd wordt bespaard in noodsituaties. Dit is vooral belangrijk in omgevingen waar oogletsel vaker kan voorkomen, zoals laboratoria, werkplaatsen en industriële omgevingen.

Tip: Bestel 2 oogspoelflessen!

Een belangrijke tip bij het kopen van oogspoeling is om altijd minstens twee oogspoelflessen in huis te hebben. In het geval van een ongeluk waarbij beide ogen zijn aangetast, kan je beide ogen tegelijkertijd spoelen voor een snelle en effectieve behandeling. Dit kan het verschil maken in noodsituaties waar elke seconde telt.

Ergonomische oogschelp en snelle actie

Onze oogspoelflessen zijn uitgerust met een ergonomische oogschelp voor comfortabel en effectief spoelen. Dit zorgt ervoor dat het spoelproces soepel verloopt en het slachtoffer zich comfortabeler voelt tijdens de behandeling. Bij situaties waarbij zuur, alkaliën, splinters, stof of ander vuil in het oog terechtkomen, is snelle actie essentieel om verdere schade te voorkomen. Onze oogspoelflessen bieden een snelle en effectieve manier om de ogen te spoelen in geval van nood.

Oogspoeling kopen bij Ehabo

Bij Ehabo kan je hoogwaardige oogspoeling vinden die voldoet aan alle veiligheidsnormen. Onze oogspoelflessen zijn ontworpen voor eenvoudig gebruik en bieden een snelle en effectieve manier om de ogen te spoelen in geval van nood. Bestel vandaag nog onze oogspoeling en zorg voor een veilige omgeving! Bij vragen kan je altijd contact opnemen, we helpen je graag!

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik mijn oogspoelflessen controleren en vervangen?

Het wordt aanbevolen om oogspoelflessen regelmatig te controleren om er zeker van te zijn dat ze niet zijn verlopen of beschadigd zijn. Controleer de houdbaarheidsdatum en de staat van de fles en de oogspoeloplossing minstens één keer per kwartaal. Vervang de oplossing en de fles volgens de aanbevelingen van de fabrikant of wanneer deze beschadigd zijn geraakt.

Mag ik mijn contactlenzen in laten bij het spoelen van mijn ogen?

Nee, het is belangrijk om contactlenzen onmiddellijk te verwijderen voordat je begint met spoelen. Contactlenzen kunnen schadelijke stoffen vasthouden en het spoelproces bemoeilijken. Verwijder ze voorzichtig en spoel vervolgens je ogen met overvloedig water gedurende minstens 15 minuten. Raadpleeg daarna je oogarts voor verdere instructies.