Coldpacks

€ 2,25 € 2,72 (incl. BTW)
€ 4,35 € 5,26 (incl. BTW)

Coldspray 150ml

Art.nr. 90140
€ 3,95 € 4,31 (incl. BTW)
€ 4,85 € 5,29 (incl. BTW)
€ 13,95 € 15,21 (incl. BTW)

Instant coldpack en koud warmte kompressen

Instant coldpacks en koud-warmte kompressen zijn handige hulpmiddelen die vaak worden gebruikt voor eerste hulp en pijnverlichting. Ze zijn ontworpen om snel verlichting te bieden bij verschillende soorten blessures en aandoeningen. 

Instant coldpacks 

Een instant coldpack is een wegwerpverpakking die direct verkoeling biedt zonder dat er een vriezer nodig is. Het werkt door een chemische reactie die plaatsvindt wanneer de binnenste zak wordt gebroken. Dit zorgt ervoor dat de inhoud onmiddellijk koud wordt. 

Gebruik

Instant colpacks zijn ideaal voor acute verwondering zoals verstuikingen, kneuzingen en insectenbeten. Ze helpen de zwelling te verminderen en de pijn te verlichten door de bloedstroom naar het getroffen gebied te vertragen. 

Voordelen

Naast dat deze packs perfect zijn voor gebruik buitenshuis, bij sportevenement en in situaties waar directe koeling nodig is. Hebben de coldpacks nog een aantal andere voordelen: 

  • Draagbaar 
  • Eenvoudig in gebruik 
  • Vereisen geen verkoeling vooraf 

Koud warmte kompressen 

Koud warmte kompressen zijn herbruikbare zakken die zowel verwarmd als gekoeld kunnen worden, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker. Ze bestaan meestal uit gel of andere warmtegeleidende materialen.

Gebruik 

  • Als koud kompres: 

Wanneer het kompres gekoeld wordt in de vriezer, kunnen deze kompressen helpen bij het verminderen van zwellingen, ontstekingen en pijn bij blessures zoals verstuikingen, spierpijn en hoofdpijn. 

  • Als warmte kompres:

Wanneer verwarmd in de magnetron of in heet water, kunnen ze helpen bij het verlichten van spierkrampen, stijve gewrichten en chronische pijn. Warmte bevordert de bloedcirculatie en helpt spieren en gewrichten ontspannen. 

Voordelen 

De veelzijdigheid van koud warmte kompressen maakt ze geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Ze zijn herbruikbaar en daardoor kostenefficiënt en milieuvriendelijk. 

Toepassingen en voordelen 

Gezondheid en welzijn 

Beide typen kompressen worden vaak gebruikt in huisapotheken, sporttassen, en door professionals in de gezondheidszorg. Ze bieden een niet-invasieve manier om pijn en zwelling te beheersen, wat het herstelproces kan versnellen.

Gemak

Instant coldpacks bieden direct verkoeling zonder voorbereiding, terwijl koud-warmte kompressen flexibiliteit bieden voor zowel warmte- als koudetherapie. Deze hulpmiddelen zijn eenvoudig mee te nemen en te gebruiken, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik thuis, op het werk, en tijdens het reizen.

Veiligheid 

Beide producten zijn ontworpen met de veiligheid van de gebruiker in gedachten. Het is belangrijk om de instructies te volgen en altijd een barrière, zoals een doek of handdoek, tussen de huid en het kompres te plaatsen om bevriezing of brandwonden te voorkomen.

Onmisbaar in de EHBO-kit

Instant coldpacks en koude warmte kompressen zijn essentiële hulpmiddelen voor het beheersen van pijn en zwelling bij acute en chronische aandoeningen. Hun gebruiksvriendelijkheid, veelzijdigheid en effectiviteit maken ze een waardevolle toevoeging aan elke EHBO-kit.