Kompressen/gazen

Kompres 5x5 cm

Art.nr. 20110
€ 0,25 € 0,27 (incl. BTW)
€ 0,25 € 0,27 (incl. BTW)

Kompres 10x10 non woven

Art.nr. 20130
€ 0,30 € 0,33 (incl. BTW)
€ 1,65 € 1,80 (incl. BTW)
€ 0,75 € 0,82 (incl. BTW)
€ 0,95 € 1,04 (incl. BTW)
€ 0,29 € 0,32 (incl. BTW)
€ 0,34 € 0,37 (incl. BTW)
€ 0,39 € 0,43 (incl. BTW)
€ 2,50 € 3,03 (incl. BTW)
€ 3,50 € 3,82 (incl. BTW)

Gecomprimeerd gaas

Art.nr. 24158
€ 2,25 € 2,45 (incl. BTW)

Kompressen

Op deze pagina vind je al onze kompressen. Kompressen zijn van vitaal belang in elke EHBO-kit en vormen een cruciaal onderdeel van wondverzorging. Deze absorberende verbandmiddelen, vaak gemaakt van gaas of katoen, zijn speciaal ontworpen om vocht en bloed uit wonden op te nemen. Ze spelen een onmisbare rol bij het reinigen, beschermen en bevorderen van de genezing van verschillende soorten wonden. Met diverse vormen en maten zijn kompressen geschikt voor uiteenlopende verwondingen en situaties.

Wat is een kompres?

Een kompres is een veelzijdig verbandmiddel dat wordt gebruikt bij wondverzorging. Het bestaat meestal uit absorberend materiaal, zoals gaas of katoen, dat vocht en bloed uit de wond kan opnemen. Kompressen worden gebruikt om wonden te reinigen, te beschermen en te bedekken, waardoor een optimale omgeving ontstaat voor genezing. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende soorten verwondingen en situaties.

Steriele en niet-steriele gaaskompressen

Steriele gaaskompressen zijn essentiële componenten voor het aanleggen van een dekverband. Onze steriele kompressen en gazen zijn verkrijgbaar in drie varianten: niet-verklevend, metalline en non-woven. De metalline en niet-verklevende kompressen hechten niet aan de wond, waardoor ze ideaal zijn voor een optimale wondgenezing. Het gaaskompres dient altijd als eerste laag op de wond te worden aangebracht en moet daarom steriel zijn. Onze steriele kompressen hebben een houdbaarheidsdatum en blijven gegarandeerd steriel tot die datum, zolang de verpakking onbeschadigd is.

Naast de steriele varianten bieden we ook niet-steriele kompressen, verpakt per 100 stuks van het merk Nobatop. Deze kompressen zijn bij uitstek geschikt voor het reinigen van reanimatiepoppen. Een groot voordeel van niet-verklevende kompressen is dat ze niet aan de wond kleven, waardoor ze gemakkelijk te verwisselen zijn zonder de wond te verstoren. 

Verschillende formaten

Onze kompressen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, afhankelijk van de grootte van de wond. Kies een groter formaat kompres voor grotere wonden. Als deze niet beschikbaar zijn, kunnen meerdere kleine kompressen naast elkaar worden gelegd en verbonden om de wond te bedekken.

Bestel jouw kompressen bij Ehabo

Bij Ehabo vind je alles wat je nodig hebt op het gebied van EHBO-benodigdheden en verbandmiddelen voor een effectieve wondverzorging. Of je nu op zoek bent naar steriele kompressen, gaaskompressen, windsels of andere verbandmaterialen, wij hebben een uitgebreid assortiment om aan al je behoeften te voldoen. Heb je vragen of heb je advies nodig over welke producten het beste zijn voor jouw situatie? Neem gerust contact met ons op, ons team staat klaar om je te helpen. Zorg dat je altijd goed voorbereid bent op noodsituaties met de hoogwaardige EHBO-producten van Ehabo.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van het gebruik van kompressen?

Kompressen bieden verschillende voordelen bij wondverzorging. Ze helpen bij het absorberen van bloed en wondvocht, wat helpt om de wond schoon en droog te houden. Daarnaast kunnen kompressen dienen als een beschermende barrière tegen externe verontreinigingen en helpen ze bij het bevorderen van een sneller genezingsproces.

Hoe vaak moet ik een kompres vervangen?

De frequentie van het vervangen van een kompres hangt af van de specifieke wond en de mate van afscheiding. Over het algemeen wordt aanbevolen om het kompres te vervangen wanneer het verzadigd is met bloed of wondvocht, of wanneer het verband vuil of verzakt is. Dit kan variëren van enkele keren per dag tot minder vaak, afhankelijk van de individuele behoeften van de wond en het genezingsproces.