EHBO koffers

Op zoek naar een EHBO/verbandkoffer die perfect aansluit bij jouw specifieke omstandigheden? Bij Ehabo bieden we een breed scala aan goedgekeurde EHBO-koffers voor elke denkbare branche. Of je nu werkzaam bent in een kantooromgeving, een horecazaak runt, een school beheert, regelmatig op reis bent, of actief bent op het sportveld, wij hebben de juiste EHBO-oplossing voor jou. Het hebben van een EHBO-koffer binnen handbereik is van onschatbare waarde. Het aanschaffen van een passende EHBO-koffer kan het verschil maken tussen een snelle en effectieve reactie of het eventueel verergeren van verwondingen.

Verschillende soorten EHBO koffers

Verschillende soorten EHBO-koffers bieden oplossingen voor diverse situaties. Een universele koffer omvat een breed scala aan basisbenodigdheden voor eerste hulp, geschikt voor gebruik in verschillende omgevingen. Specifiek voor de horeca of plaatsen waar voedselveiligheid cruciaal is, is er de HACCP/Horeca koffer, die voldoet aan de specifieke eisen van de HACCP-richtlijnen.

Uitgebreide koffers

Voor situaties waar uitgebreide hulpverlening vereist is, biedt de Resc-Q-Assist koffer geavanceerde medische benodigdheden en instrumenten. Een modulaire koffer kan aangepast worden aan specifieke behoeften door modules toe te voegen of te verwijderen, waardoor flexibiliteit en maatwerk mogelijk zijn. Als gebruikers de vrijheid willen hebben om hun EHBO-kit naar eigen wens te vullen, biedt een ongevulde koffer de perfecte oplossing. Voor scholen zijn er speciale schoolkoffers met kindvriendelijke EHBO-materialen en benodigdheden voor veel voorkomende verwondingen en noodsituaties op school.

Sportkoffers en First Aid Station

Sportkoffers zijn ideaal voor sportclubs en -evenementen en bevatten specifieke EHBO-materialen gericht op sportgerelateerde verwondingen en letsels. Reiskits zijn compact en draagbaar, handig voor onderweg, tijdens vakanties of outdoor activiteiten.

Voor gebruik op vaste locaties, zoals kantoren, werkplaatsen of openbare ruimtes, is een First Aid Station ideaal. Dit station biedt een uitgebreide voorraad aan EHBO-materialen voor noodgevallen. De keuze voor de meest geschikte koffer hangt af van de specifieke vereisten en omstandigheden van de situatie waarin deze wordt gebruikt.

Richtlijnen voor de inhoud van een EHBO koffer

Het Oranje Kruis heeft specifieke richtlijnen opgesteld voor de samenstelling van EHBO koffers. Hoewel dit niet altijd wettelijk verplicht is, bevorderen deze richtlijnen de veiligheid. Het regelmatig controleren van de inhoud van de EHBO uitrusting is ook verstandig, om ervoor te zorgen dat alles compleet is en eventuele ontbrekende items aan te vullen. In bedrijven of instellingen is dit meestal de verantwoordelijkheid van de BHV'er.

Algemene eisen EHBO koffers

 • Het materiaal moet gebruiksvriendelijk zijn en overzichtelijk worden opgeborgen.
 • Het materiaal moet zo samengesteld zijn dat de veiligheid van de eerste hulpverlener en het slachtoffer zo veel mogelijk gewaarborgd is.
 • De inhoud moet zoveel mogelijk bestaan uit producten die zijn beschreven door (inter)nationale normalisatie-instituten.
 • Het product moet voldoen aan de wettelijke eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu en consumentenbescherming (CE-markering).
 • Bij bedrijven moet de inhoud en samenstelling voldoen aan de eisen van de Arbowet.
 • Het materiaal moet van voldoende kwaliteit zijn om direct te worden gebruikt als eindbehandeling, bijvoorbeeld bij slachtoffers die niet naar een andere hulpverlener hoeven te worden gebracht.
 • Het materiaal moet ook van voldoende kwaliteit zijn om te worden gebruikt bij het verlenen van eerste hulp aan slachtoffers die daarna naar een andere hulpverlener moeten worden gebracht. Het materiaal mag daarbij de beoordeling van de professionele hulpverlener niet hinderen.

De eisen voor bedrijven

 • De verbanddoos moet gemakkelijk toegankelijk zijn en binnen een halve minuut beschikbaar zijn.
 • Er moet een duidelijk zichtbare houder aanwezig zijn om de verbanddoos aan de muur te bevestigen, en deze moet eenvoudig te openen zijn.
 • De verbanddoos moet regelmatig worden gecontroleerd, minstens om de zes maanden, op gebreken, ontbrekende items en de houdbaarheid van de producten. Het is aan te raden om een vast persoon met deze taak te belasten.
 • De standaardinrichting van de verbanddoos is een basispakket; de doos moet voldoende ruimte hebben om indien nodig op basis van specifieke risico's of ervaringen in de bedrijfssituatie te worden aangevuld.
 • Een duidelijke gebruiksaanwijzing en een beknopte, actuele instructie over hoe te handelen bij verschillende soorten ongelukken moeten aanwezig zijn.
 • Het bedrijf is verantwoordelijk voor de inhoud van de verbanddoos. Het is mogelijk om onderhoud (controle van de houdbaarheid en aanvulling) uit te besteden.
 • Pleisters worden veel gebruikt. Om te voorkomen dat de verbanddoos vaak geopend wordt, kunnen pleisters apart worden gehouden, bijvoorbeeld in een pleisterdispenser.
 • In de kinderopvang moeten kleine formaten zwachtels en kinderpleisters aan de inhoud van de verbanddoos worden toegevoegd.

CE-markering

Medische hulpmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen moeten worden voorzien van een CE-markering (Conformité Européene). Deze markering geeft aan dat het product voldoet aan de minimale Europese normen voor veiligheid, gezondheid en milieubescherming. Het kan voorkomen dat een product moet voldoen aan meerdere richtlijnen.

Een EHBO koffer van Ehabo kopen

Bij Ehabo begrijpen we het belang van een passende EHBO-koffer voor diverse omgevingen. Met ons ruime assortiment aan goedgekeurde EHBO-koffers voor elke branche, kan je de juiste keuze maken. Het hebben van een EHBO-koffer binnen handbereik is van onschatbare waarde voor het snel en effectief reageren op noodsituaties. Door te investeren in een EHBO-koffer van Ehabo kan je je voorbereiden op onvoorziene gebeurtenissen en de gevolgen ervan minimaliseren. Bovendien voldoen al onze koffers aan de wettelijke eisen voor veiligheid, gezondheid, milieu en consumentenbescherming. Koop vandaag nog een EHBO-koffer en profiteer van gratis verzending vanaf €100,-. Neem bij vragen gerust contact met ons op, ons team helpt je graag!

Veelgestelde vragen

Waarom is het belangrijk om een EHBO-koffer in huis te hebben?

Het hebben van een EHBO-koffer in huis is essentieel omdat het je in staat stelt om snel en effectief eerste hulp te verlenen bij kleine verwondingen, brandwonden, of andere noodsituaties. In geval van een ongeluk of medisch noodgeval kun je meteen ingrijpen voordat professionele hulp arriveert, waardoor de kans op complicaties vermindert en mogelijk levens worden gered.

Wat moet er in een basis EHBO-koffer zitten?

Een basis EHBO-koffer moet voorzien zijn van essentiële items zoals verband, pleisters, desinfectiemiddel, steriele gaasjes, een paar handschoenen, een schaar en een pincet. Daarnaast is het aan te raden om aanvullende items toe te voegen, zoals een reddingsdeken, een coldpack, een pijnstiller en eventueel medicatie voor allergieën of andere veelvoorkomende gezondheidsproblemen binnen uw huishouden. Zorg ervoor dat de EHBO-koffer regelmatig wordt gecontroleerd en aangevuld, zodat deze altijd klaar is voor gebruik in geval van nood.