Nieuws van Ehabo Preventie

 • BHV Escaperoom bij Ehabo Preventie
  BHV Escaperoom bij Ehabo Preventie

  NIEUW BHV Escaperoom

  Sinds kort beschikken wij over twee BHV escape rooms. Een enorm leuke afwisseling tijdens de BHV trainingen. Eén BHV escape room is volledig gericht op brand en ontruiming en de andere BHV escape room gaat over eerste hulp en reanimatie. De ene groep kan met eerste hulp starten en de andere groep met brand en ontruiming. Na drie kwartier kan er gewisseld worden. 

 • Ehabo Preventie plaatst eerste AED met buitenkast in Scherpenzeel
  Ehabo Preventie plaatst eerste AED met buitenkast in Scherpenzeel

  In Scherpenzeel hebben de burgerhulpverleners welke aangesloten zijn bij HartslagNU.nl vanaf 1 december 2017 de beschikking over de eerste AED in Scherpenzeel welke 24-7 beschikbaar is. Bij een reanimatie is de snelle inzet van de AED van levensbelang. Als bij een 112 melding blijkt dat het om een reanimatie gaat dan wordt via HartslagNu.nl de burgerhulpverlening ingeschakeld. Zij krijgen via een bericht door waar de AED gehaald kan worden en waar het slachtoffer zich bevindt.

 • CAT Tourniquet 7 helpt het stoppen van levensbedreigende bloedingen
  CAT Tourniquet 7 helpt het stoppen van levensbedreigende bloedingen

  Door de kennis die is opgedaan in conflictgebieden is er de laatste jaren steeds meer aandacht voor ernstige bloedingen binnen de eerste hulp. Een ernstige bloeding, ook wel een verbloeding genoemd, kan in zeer korte tijd levensbedreigend zijn. Het is dus zaak dit levensbedreigende bloedverlies snel te stoppen.

 • Overleving na hartstilstand ruim verdubbeld
  Overleving na hartstilstand ruim verdubbeld

  De afgelopen decennia zijn de kansen op overleving bij een hartstilstand buiten het ziekenhuis flink gestegen. Midden jaren negentig was de overlevingskans 9 procent, inmiddels is dit opgelopen tot gemiddeld 23 procent.

  Dat blijkt uit onderzoek naar reanimatie van de...

 • Verbandmiddelen over de datum?
  Verbandmiddelen over de datum?

  Heb je je altijd al afgevraagd waar de verbandmiddelen naartoe gaan welke over datum zijn? Lees dan het artikel uit Wings of Support hieronder van Jan Oosterhout over zijn EHBO lessen op de Filipijnen en hoe de verzamelde verbandmiddelen van Ehabo Preventie daar aan bij hebben gedragen. 

 •  
  RIVM krijgt veel vragen over nieuw tekenvirus

  Voor de eerste keer is in Nederland een patiënt ziek geworden door een teek die het teken-encefalitisvirus (TBE-virus) bij zich droeg. De besmetting trad zeer waarschijnlijk op na een tekenbeet tijdens een wandeling op de Utrechtse Heuvelrug.

 •  
  Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp 2016

  De Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp zijn ontwikkeld met medewerking en goedkeuring van het College van Deskundigen van Het Oranje Kruis, het Medisch Comité van Het Nederlandse Rode Kruis en het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV). 

Showing 1 to 7 of 7 (1 Pages)