Verbanddozen

€ 27,95 € 30,47 (incl. BTW)
€ 19,95 € 21,75 (incl. BTW)
€ 15,95 € 17,39 (incl. BTW)

Verbanddoos Plus

Art.nr. 10521
€ 14,95 € 16,30 (incl. BTW)

Verbandkoffer thuis

Art.nr. 10525
€ 24,95 € 27,20 (incl. BTW)
€ 4,95 € 5,99 (incl. BTW)
€ 8,50 € 10,29 (incl. BTW)
€ 26,50 € 28,89 (incl. BTW)
€ 36,50 € 39,79 (incl. BTW)

Verbanddoos

Of het nu gaat om thuis, op het werk of onderweg, een goed uitgeruste verbanddoos kan in kleine en grotere ongevallen heel goed van pas komen. Bij Ehabo begrijpen we het belang van effectieve eerste hulp, daarom bieden we een breed scala aan verbanddozen die voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en veiligheid.

Waarom is een verbanddoos essentieel?

Een verbanddoos is een onmisbaar item, thuis, op het werk of tijdens buitenactiviteiten. Het biedt directe hulp bij kleine verwondingen, zorgt voor snelle reactie in noodsituaties, verbetert de veiligheid op de werkplek en biedt bescherming tijdens buiten avonturen. Kortom, het hebben van een goed gevulde verbanddoos is essentieel voor het verlenen van eerste hulp, het voorkomen van complicaties en het beschermen van welzijn, waar je ook bent.

Wat moet er in een verbanddoos zitten?

Een verbanddoos moet een basisuitrusting hebben om eerste hulp te kunnen bieden bij alledaagse verwondingen. Enkele essentiële items zijn:

  • Pleisters in verschillende maten voor kleine snij- en schaafwonden.
  • Steriele gaasjes en verband voor het bedekken en verzorgen van grotere wonden.
  • Desinfectiemiddel, zoals jodium of alcohol, om wonden schoon te maken.
  • Pincet en schaar voor het verwijderen van splinters en het knippen van verband.
  • Drukverband of elastisch verband voor het aanleggen van drukverbanden.
  • Handschoenen om te beschermen tegen infecties bij het verzorgen van wonden.

Zorg ervoor dat de verbanddoos regelmatig wordt gecontroleerd en aangevuld, zodat deze altijd klaar is voor gebruik in geval van nood.

Hoe kies ik de juiste verbanddoos?

Bij het selecteren van de juiste verbanddoos is het cruciaal om rekening te houden met de specifieke omgeving en situatie waarin deze wordt gebruikt. Voor thuisgebruik is een basis verbanddoos ideaal, met items zoals pleisters, gaasjes, desinfectiemiddel en andere basisbenodigdheden voor algemene verwondingen. 

Als het gaat om een verbanddoos voor in de auto, moet deze compact en geschikt zijn voor noodgevallen onderweg. Denk aan items zoals pleisters, verband, een reddingsdeken en andere benodigdheden die handig zijn bij auto-ongelukken. Op bouwplaatsen zijn de risico's anders dan thuis, dus hier kan een uitgebreide verbanddoos nodig zijn met extra stevig verband, wondreinigers en oogspoeling. 

Voor sportverenigingen is een specifieke sport verbanddoos met items zoals coldpacks, sporttape en verband voor gewrichten ideaal. In een kantooromgeving zijn er over het algemeen minder risico's, dus een basis verbanddoos met pleisters, verband en desinfectiemiddel is meestal voldoende. Bij onze producten staat in de naam vermeld waar de verbanddozen voor dienen en de inhoud wordt vermeld op de productpagina!

Verbanddozen bestellen bij Ehabo

Bij EHABO streven we ernaar om eerste hulp toegankelijk te maken voor iedereen, overal. Met onze hoogwaardige verbanddozen en deskundig advies ben je goed voorbereid op noodgevallen, of je nu thuis bent, op het werk of onderweg. Bestel vandaag nog je verbanddoos of neem contact met ons op voor meer informatie over onze verbanddozen of voor hulp bij het kiezen van de juiste verbanddoos voor jouw situatie.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik de inhoud van mijn verbanddoos controleren?

Het wordt aanbevolen om de inhoud van jouw verbanddoos regelmatig te controleren, bijvoorbeeld eens per half jaar. Controleer of de verbandmaterialen niet zijn verlopen en vervang ze indien nodig. Zorg er ook voor dat de verbanddoos op een toegankelijke plaats wordt bewaard en dat alle items gemakkelijk te vinden zijn in geval van nood.

Wat moet ik doen als ik een item uit de verbanddoos heb gebruikt?

Als je een item uit de verbanddoos hebt gebruikt, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk aan te vullen. Zorg ervoor dat je het gebruikte item vervangt door een nieuw exemplaar, zodat de verbanddoos altijd compleet en gereed is voor noodgevallen.