Reanimatiepoppen

Reanimatiepoppen van AMBU en Laerdal

AMBU en Laerdal zijn twee toonaangevende merken op het gebied van reanimatiepoppen. Beide merken zijn uitstekend voor de lessen reanimatie welke gegeven worden tijdens de EHBO en BHV opleidingen.

Welke reanimatiepop is voor mij geschikt?

Er zijn diverse factoren van invloed op de keuze van de juiste reanimatiepop. Je kunt voor een eenvoudige pop kiezen, deze hebben vaak geen of weinig mogelijkheden voor de instructeur om de voortgang van de reanimatie te volgen maar zijn daarentegen voordelig in de aanschaf. Als je meer gebruik wilt maken van de nieuwe technieken en het budget is wat groter dan kun je overwegen om een pop met wifi aan te schaffen zoals bijvoorbeeld de AMBU man W Next Generation Tijdens de reanimatietraining kan je precies zien wat de cursisten doen: diepte van de borstcompressies aantal en tempo van de borstcompressies aantal en hoeveelheid van de beademing je kan zien of de plaatsing van de handen juist is. In de software van AMBU zijn er enorm veel mogelijkheden. Ook voor de cursisten is dit een leuke manier om hun voortgang te zien door middel van deze reanimatiefeedback.

Volwassen, kind of baby reanimatiepop

Afhankelijk van de lessen die er gegeven worden zal er een keuze zijn voor een volwassen, kind of babypop. In de meeste gevallen zal het om een volwassen gaan. Maar met ingang van 2018 is de IKK in werking getreden voor de kinderopvang branche. Hierbij is een verplichting om een gecertificeerde kinder EHBO-er aanwezig te hebben. waardoor de vraag naar kinder en babypoppen toegenomen is. Een handige keuze is dan het Laerdal Little Familypack, je hebt dan van alle reanimatiepoppenpoppen een exemplaar.

Voordelige keus reanimatiepop

Met de komst van de Laerdal Little Anne QCPR is er een betaalbare reanimatiepop op de markt gekomen met veel mogelijkheden. De Laerdal Little Anne QCPR is een pop waarbij een app gedownload kan worden waarop de volgende controlepunten te zien zijn: - Real-time feedback op compressies en ventilaties. - Een totaalscore en suggesties voor verbetering. - Een gedetailleerd overzicht van compressiediepte en -snelheid, leunen, ventilatievolume en het aantal compressies en ventilaties. De Laerdal Little Anne QCPR is wel voorzien van een jasje maar niet van armen en benen. Mocht u vragen heben of advies willen bij de aanschaf neemt u dan gerust contact met ons op. (info@ehabo.nl)

Reanimatiepop gebruiken met AED trainers

Al onze reanimatiepoppen zijn geschikt voor de AED trainers. Het aansluiten van de AED en het oefenen hiermee is tegenwoordig standaard in de eerste hulp trainingen. Mocht u naast de reanimatiepop ook interesse hebben in een AED trainer dan kunt u deze vinden bij ons uitgreide assortiment AED Training. Ook hierin kunnen wij u adviseren.