LifeVac

LifeVac Home Kit

Art.nr. 37630
€ 79,95 € 96,74 (incl. BTW)

LifeVac in wandkoffer

Art.nr. 37631
€ 133,00 € 160,93 (incl. BTW)

LifeVac hulpmiddel bij verslikkingen

De LifeVac is een systeem dat met een vacuümkracht een blokkade uit de luchtweg kan verwijderen van een verstikkend slachtoffer zonder restschade. De handeling kan door iedereen verricht worden in slechts enkele seconden.

Veel gestelde vragen

Kan de LifeVac ook gebruikt worden bij kinderen? Absoluut. Kinderen zijn een risicogroep om te stikken en daarom is de LifeVac uitgerust met verschillende soorten maskers: het baby masker voorzien van wit herkenningsteken, het kinder-/jongvolwassen masker voorzien van geel herkenningsteken, het volwassenmasker voorzien van groen herkenningsteken, het grote masker voorzien zien van oranje herkenningsteken en het XL masker voorzien van roodherkenningsteken. Hierdoor is de LifeVac voor alle leeftijdsgroepen inzetbaar.

Is het mogelijk om met de LifeVac lucht in de luchtpijp blazen?

Door de éénrichtingsklep is het onmogelijk om lucht in de luchtpijp, en daardoor de blokkade verder in de luchtpijp, te blazen. Juist doordat de lucht ontsnapt via de klep in het gele gedeelte van de LifeVac unit, is het mogelijk dat het systeem een vacuümkracht genereert.

Kan de LifeVac hergebruikt worden?

De LifeVac is gemaakt voor éénmalig gebruik. Omdat het niet mogelijk is om de LifeVac op een hygiënische manier te wassen, is het niet toegestaan om het apparaat en/of het masker dat gebruikt is te hergebruiken. Indien de LifeVac gebruikt is tijdens een inzet, kunt u het ons laten weten door het klant-evaluatieformulier in te vullen. Dan vergoeden wij namelijk 50% van uw eerstvolgende LifeVac aankoop.

Waarom staat de LifeVac niet in de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR)?

Omdat de richtlijnen van de NRR elke 5 jaar hernieuwd worden, is de LifeVac nog niet opgenomen in de laatste richtlijnen.

Maar mag de LifeVac dan wel gebruikt worden?

Ja, iedereen mag en kan de LifeVac gebruiken indien het standaard Basic Life Support (BLS) Protocol niet succesvol is, of wanneer het slachtoffer het bewustzijn verliest. Het uitvoeren van het standaard protocol is niet altijd effectief genoeg (alleen in 70% van de gevallen) en daarom is de LifeVac een extra levensreddende handeling die het verschil kan maken.

Is de LifeVac medisch getest?

De LifeVac is niet het enige apparaat dat gebruikt kan worden bij verstikkingen, maar wel het enige apparaat dat medisch getest is d.m.v. meerdere onafhankelijke studies en medische publicaties. De studies hebben bewezen dat de LifeVac een 99% slagingskans heeft en dat de LifeVac veilig gebruikt kan worden zonder dat het slachtoffer er letsel aan overhoudt. Daarnaast is de LifeVac ook makkelijk te gebruiken door mensen zonder medische achtergrond.

Kan ik de LifeVac opnemen in mijn trainingen (als je een EHBO of BHV instructeur bent)?

Wij raden aan om de LifeVac te gebruiken als u anderen traint op het gebied van EHBO of BHV. Uiteraard dient eerst het standaard BLS-Protocol aangeleerd te worden aan cursisten en daarna de LifeVac.

Is de LifeVac gekeurd?

Ja, de LifeVac is gekeurd op de Europese (CE) en Amerikaanse (FDA) markt.