Ehabo Preventie levert diverse branche-specifieke EHBO koffers. Of u een schoolverbandkoffer, een horeca-EHBO koffer of een verbandtrommel op kantoor zoekt, wij helpen u graag verder met het maken van de juiste keus. Wij hanteren de richtlijnen van het Oranje Kruis. Zo heeft u altijd de juiste vulling in het geval dat u eerste hulp moet verlenen.

Voor een compleet overzicht en om direct te kunnen bestellen kunt u op onderstaande link klikken:

Voor het bestellen kunt u kijken in het overzicht met EHBO koffers

Hoeveel EHBO koffers heb ik nodig?

Enkele uitgangspunten daarbij zijn:

  • De BHV EHBO koffer is gebaseerd op een zogenaamde "werkunit". Een bedrijf kan afhankelijk van grootte en samenstelling uit één of meerdere units bestaan.

een werkunit heeft als criteria:

  • een duidelijk afgebakend risicoprofiel (kantoor en werkplaats zijn dus 2 units);
  • De verbandkoffer moet binnen handbereik zijn (binnen een halve minuut beschikbaar);
  • De verbandkoffer moet duidelijk 
  • zichtbaar op ooghoogte in een wandklem aan de muur bevestigd zijn, dan wel middels signalering snel te vinden zijn;Indien de koffer in een kast ligt, zorg er dan voor dat er een pictogram op de kast aangebracht is.
  • De verbandkoffer moet voldoende ruimte bieden om enkele noodzakelijke aanvullingen te kunnen herbergen;
  • De verbandkoffer dient regelmatig gecontroleerd te worden. Bij voorkeur ieder half jaar, maar vaker wanneer de risicofactoren in het bedrijf dat vereisen. 

Het verdient aanbeveling hiervoor een vaste persoon aan te wijzen. De trommel dient in ieder geval na gebruik gecontroleerd te worden en ontbrekende middelen aangevuld.

Navullingen EHBO koffer

Ook als u al voorzien bent van een verbandkoffer maar deze niet meer up-to-date is dan kunt u bij ons terecht. U kunt voor uw verbandkoffers een compleet nieuwe vulling bestellen maar ook de inhoud per stuk. Voor het bestellen van losse verbandmiddelen per stuk kunt u kijken bij het overzicht verbandmiddelen.

Soms is het makkelijker en voordeliger om een complete vulling te bestellen. De complete navullingen staan onder de categorie inhoud EHBO koffer

Onderhoud EHBO koffer

Let er op dat de steriele eerste hulp artikelen gebonden zijn aan een houdbaarheidsdatum. Regelmatig controleren van de verbandkoffers is noodzakelijk. U kunt het onderhoud ook aan ons uitbesteden. Wij komen dan periodiek langs om alles te controleren. Eventueel kunnen wij ook de AED en andere eerste hulp voorzieningen voor u nakijken.