EHBO koffer voor elke branche.

EHBO koffers zijn verkrijgbaar in veel verschillende samenstellingen. Ehabo Preventie levert diverse branche-specifieke EHBO koffers, zoals schoolverbandkoffers, horeca-EHBO koffers of een EHBO koffer voor op kantoor. 

Wij hanteren de richtlijnen van het Oranje Kruis. Zo heeft u altijd de juiste artikelen in de verbandkoffer in het geval dat eerste hulp verleend moet worden.

EHBO koffers

RescQAssist

Sport EHBO tassen

Modulaire koffers

Horeca EHBO koffers

School koffers

Ongevulde koffers

EHBO tassen

Hoeveel EHBO-koffers heb ik nodig?

Het aantal BHV/EHBO-koffers is gebaseerd op een zogenaamde "werkunit". Een bedrijf kan afhankelijk van grootte en samenstelling uit één of meerdere units bestaan. Een werkunit heeft als criteria:

  • Een duidelijk afgebakend risicoprofiel (kantoor en werkplaats zijn dus 2 units),
  • De EHBO koffer moet binnen handbereik zijn (binnen een halve minuut beschikbaar).

Eisen aan EHBO-verbandkoffers en kits

De EHBO koffer moet duidelijk zichtbaar zijn:

  • op ooghoogte in een wandklem aan de muur bevestigd zijn of
  • door signalering snel te vinden zijn. Als de EHBO koffer in een kast ligt, zorg er dan voor dat er een pictogram op de kast aangebracht is.

De EHBO koffer moet voldoende ruimte bieden om enkele noodzakelijke aanvullingen te kunnen herbergen.

De EHBO koffer dient regelmatig gecontroleerd te worden. Bij voorkeur ieder half jaar. De EHBO koffer dient in ieder geval na gebruik gecontroleerd te worden en ontbrekende middelen aangevuld.

Inhoud EHBO-koffer

De inhoud van elke soort EHBO koffer is verschillend. Het Oranje Kruis heeft een basis inhoud voor de EHBO koffer samengesteld. Deze inhoud EHBO koffer  voldoet op veel locaties. Als u bijvoorbeeld een kantoor heeft met een 1e en 2e verdieping dan kunt u deze basis EHBO koffer prima aanschaffen voor elke verdieping. Maar heeft u een fabriek met kans op brandwonden, oogletsel en andere risico's dan is er een aanvulling noodzakelijk van bijvoorbeeld brandwondenkompressen of oogspoelflessen. U kunt er ook voor kiezen om een extra grote EHBO koffer aan te schaffen waar dit allemaal al in zit, de verbandkoffer BHV plus. 

Welke EHBO koffer is geschikt voor thuis?

Als u thuis graag een EHBO koffer wil hebben voor het geval dat... Dan adviseren wij u om de EHBO koffer thuis aan te schaffen. Er zit een behoorlijk uitgebreid assortiment in de ehbo koffer. Er wordt standaard een muurbeugel meegeleverd met deze EHBO koffer waarmee u de hem op een vaste plaats kunt bevestigen. Als u op vakantie gaat haalt u hem er uit en neemt hem mee. Daarnaast kan het handig zijn om thuis een coldpack te hebben zodat u bij kenuzingen en verstuikingen kunt koelen.

Voordelige keus EHBO koffer

Voor een bedrijf is de EHBO koffer BHV de meest voordelige keus. De inhoud is goedgekeurd door het Oranje Kruis en de EHBO koffer voorzien van een goedkeurings etiket. Tevens is deze EHBO koffer voorzien van een muurbeugel. Let wel op dat de inhoud ook afgestemd is op de werkzaamheden den met name aan:

  • Brandwonden
  • Kneuzingen
  • Verstuikingen
  • Oogletsel

Mocht u al een EHBO koffer hebben dan kan het voordelig zijn om alleen een nieuwe inhoud EHBO koffer aan te schaffen.

Onderhoud EHBO-koffer

Let er op dat de steriele eerste hulp artikelen gebonden zijn aan een houdbaarheidsdatum. Regelmatig controleren van de verbandkoffers is noodzakelijk. U kunt het onderhoud ook aan ons uitbesteden. Wij komen dan periodiek langs om alles te controleren. Eventueel kunnen wij ook de AED, blusmiddelen, noodverlichting en andere eerste hulp voorzieningen voor u nakijken. Neem daarvoor contact met ons op.