Snelverbanden

Traumazwachtel 10cm

Art.nr. 21002
€ 6,50 € 7,09 (incl. BTW)
€ 0,77 € 0,84 (incl. BTW)
€ 1,15 € 1,25 (incl. BTW)
€ 1,39 € 1,52 (incl. BTW)
€ 0,70 € 0,76 (incl. BTW)
€ 0,90 € 0,98 (incl. BTW)
€ 1,25 € 1,36 (incl. BTW)

Wondsnelverband 4 x 6cm

Art.nr. 21309
€ 0,66 € 0,72 (incl. BTW)

Wondsnelverband 6 x 8cm

Art.nr. 21310
€ 0,95 € 1,04 (incl. BTW)

Wondsnelverband 8x10 cm

Art.nr. 21320
€ 0,90 € 0,98 (incl. BTW)

Het is cruciaal om snel te kunnen handelen bij noodsituaties. Daarom bieden we een uitgebreid assortiment snelverbanden aan om uw EHBO-koffer of verbanddoos aan te vullen. Met snelverbanden kunt u snel en efficiënt optreden bij wonden en letsels, waardoor u de juiste zorg kunt bieden op het moment dat het nodig is. Onze snelverbanden zijn van de hoogste kwaliteit en voldoen aan alle normen voor veiligheid en effectiviteit. Voeg ze vandaag nog toe aan uw EHBO-voorzieningen en zorg ervoor dat u altijd goed voorbereid bent op noodsituaties.

Wat is een snelverband?

Een snelverband combineert een wondkussen en een zwachtel in één handig verbandmiddel. Het wondkussen en het gaas zijn beide hydrofiel, wat betekent dat ze vocht goed absorberen. Aan beide zijden van het wondkussen bevindt zich een opgerolde elastische zwachtel. Dankzij deze eigenschappen is het snelverband snel aan te brengen en oefent het druk uit op de wond. Het is belangrijk om te weten dat het verband na het aanbrengen niet meer moet worden verschoven om de open wond niet te verstoren.

De gebruiksaanwijzing van een snelverband

Om een snelverband correct te gebruiken, begin je met het zorgvuldig reinigen van je handen om infectie te voorkomen. Als de wond bloedt, stop dan het bloeden door lichte druk uit te oefenen met een steriel gaasje voordat je het snelverband aanbrengt. Vervolgens verwijder je de verpakking van het snelverband en plaats je het wondkussen direct over de wond, zodat het volledig bedekt is. Wikkel de elastische zwachtel stevig maar niet te strak om het wondkussen en bevestig deze goed. Zorg ervoor dat het verband stevig zit maar de bloedcirculatie niet belemmert. Controleer regelmatig de toestand van de wond en het verband, en vervang het verband indien nodig. Verwijder het snelverband voorzichtig wanneer het niet langer nodig is, door het voorzichtig af te rollen zonder de huid te beschadigen. Reinig indien nodig de wond en breng een nieuw verband aan om de wond schoon en droog te houden.

Ehabo voor al uw EHBO benodigdheden

Bij EHABO zijn we er trots op om uw one-stop-shop te zijn voor al uw EHBO-benodigdheden. Of u nu op zoek bent naar verbanddozen, snelverbanden, pleisters of andere EHBO-materiaal, wij hebben alles wat u nodig heeft om goed voorbereid te zijn op noodsituaties. Neem bij vragen contact met ons op, wij helpen u graag! Bestel vandaag nog en zorg voor een aanvulling of vernieuwing van uw EHBO-uitrusting, en zorg ervoor dat uw werkplek, thuis, of waar dan ook, altijd voorzien is van de juiste middelen om te helpen in geval van een ongeluk. Veiligheid staat voorop, en met EHABO bent u in goede handen.

Veelgestelde vragen

Is snelverband geschikt voor ernstige wonden?

Snelverband is ontworpen voor gebruik bij kleine tot middelgrote wonden. Bij ernstige verwondingen is het raadzaam om direct medische hulp in te schakelen.

Kan ik snelverband hergebruiken?

Nee, snelverband is bedoeld voor eenmalig gebruik. Het is belangrijk om na gebruik een nieuw verband aan te brengen om infectie te voorkomen en de hygiëne te handhaven.