EHBO tassen

Verschillende EHBO tassen

Het grootste verschil in de EHBO tassen zit in het materiaal en de soort tas. Daarnaast zijn er verschillende kleuren leverbaar waarvan blauw en rood het meest gangbaar is. De meest verkochte EHBO tas is de Aerocase. Het voordeel is dat deze tas waterafstotend is en voorzien van een flap welke gebruikt kan worden om verbandmiddelen op te leggen welke gebruikt worden. Hierdoor is de kans dat het vies wordt kleiner.

Waarom kiezen voor een EHBO tas?

Een EHBO tas is vooral erg handig als u de verbandmiddelen mee moet nemen naar bijvoorbeeld een evenement of buitenschoolse activiteit. De verbandkoffer gaat door transport vaak kapot en de tas kan tegen een stootje. De meeste tassen zijn ook voorzien van een draagriem of kunnen als rugtas gedragen worden. Ook voor EHBO-ers is dit een uitkomst, je hebt je handen vrij. Als je de EHBO materialen alleen nodig hebt binnen een bedrijf dan kan je ook kiezen voor een EHBO koffer met wandhouder welke je op een vaste plaats aan de muur kan monteren.

Welke EHBO tas heb ik nodig?

Als je de EHBO tas niet veel gebruikt dan kan je prima voor een eenvoudige EHBO-tas kiezen zoals de EHBO tas met A, BHV of B inhoud. Deze tas heeft niet veel ruimte voor aanvullingen maar dat is ook niet altijd nodig.
Mocht je de EHBO-tas regelmatig gebruiken bij evenementen of wekelijks bij een activiteit dan kan je beter kiezen voor een tas met voldoende ruimte voor aanvullingen. De Aerocase en hulpverlenerstassen hebben ook draagbanden welke voor meer comfort zorgen. Daarnaast hebben deze tassen ook vakken waarin de EHBO-uitrusting overzichtelijk opgeborgen kan worden. Bij een calamiteit is het belangrijk dat je niet eerst moet zoeken naar de producten.

EHBO Aerocase tas rood  EHBO Aerocase tas blauw EHBO bloktas blauw  EHBO hulpverleners tas rood 

De inhoud van de EHBO tas wordt bepaald door de risico’s welke er zijn. Standaard kan je kiezen voor een BHV inhoud met de meest voorkomende producten. Hieronder staan een aantal producten die niet standaard in een tas zitten maar wel vaak nodig zijn:

  • Instant coldpack
  • Steken en betenset
  • Brandwondproducten
  • Tourniquet
  • Traumazwachtel

Wat zit er in een EHBO tas

Er zijn diverse standaardvullingen voor de EHBO tassen maar bij de grotere tassen is er voldoende ruimte om extra verbandmiddelen of coldpacks in de tas te doen. De basis is vaak de vulling volgens de richtlijnen van het oranje Kruis. Daarnaast kan het afhankelijk van de risico’s en bijvoorbeeld de grootte van een evenement verstandig zijn om extra eerste hulpmiddelen mee te nemen.

EHBO tasjes voor op reis

De EHBO tasjes voor op reis zijn vaak wat kleiner, handig als je alleen met handbagage reist maar toch een EHBO reissetje mee wil nemen. De keuze van setje is afhankelijk van de risico’s, budget en natuurlijk hoeveel ruimte je hebt. Er zijn zelfs setjes met een infuusnaald en een scalpel. De EHBO reisartikelen vind je in de categorie EHBO reiskit.

EHBO tas kopen

Wij hebben een groot aantal tassen op voorraad, deze staan ook op de website. Maar mocht je het toch een keer in het echt willen zien dan ben je altijd welkom in onze showroom in Scherpenzeel(gld). Heb je geen zin om langs te komen maar wil je wel meer informatie of een specialist spreken dan mag je ook altijd bellen, wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze. 033-2770568 .