Watten/driekante doek

Driekante doek Nonwoven

Art.nr. 23120
€ 0,79 € 0,86 (incl. BTW)

Driekante doek katoen

Art.nr. 23140
€ 1,50 € 1,64 (incl. BTW)
€ 1,10 € 1,20 (incl. BTW)
€ 0,95 € 1,04 (incl. BTW)
€ 0,85 € 0,93 (incl. BTW)

Zakje watten 10gr

Art.nr. 23240
€ 0,35 € 0,38 (incl. BTW)

Zakje watten 25 gram

Art.nr. 23242
€ 1,30 € 1,42 (incl. BTW)

Wanneer je een wond goed verzorgt en de juiste materialen hebt, kunnen ontstekingen geremd worden en kan deze wond sneller herstellen. Voor wondzorg zijn verbandmiddelen onmisbaar, daarom zitten deze ook altijd in de EHBO koffers. Maar omdat wondverzorgingsproducten vaak gebruikt worden, kan het zijn dat je de inhoud wilt aanvullen. Daarom biedt Ehabo deze producten ook los aan. Hieronder leer je over het gebruik van watten, synthetische watten en het gebruik van een driekante doek.

Gebruik watten nooit rechtstreeks op de wond

Watten zijn veelzijdige producten die gebruikt kunnen worden voor het absorberen van bloed, het reinigen en ontsmetten van wonden, en zelfs voor cosmetisch gebruik. In zakken worden witte watten zigzag opgeborgen, waardoor ze gemakkelijk uit te nemen zijn en met de hand af te scheuren zijn in de gewenste hoeveelheid. Het is echter belangrijk om te onthouden dat watten nooit rechtstreeks op de wond moeten worden aangebracht, omdat ze pluisjes kunnen achterlaten. Het is daarom raadzaam om ze altijd te gebruiken in combinatie met een gaaskompres.

Synthetische watten

Synthetische watten, voorheen bekend als "vette watten", zijn essentiële EHBO-producten die gebruikt worden onder de ideaalzwachtel bij het aanleggen van een (wond)drukverband. Ze worden op een rol geleverd en zijn gemaakt van polyester, waardoor ze veerkrachtig zijn en goed vocht opnemen bij een doorbloedende huidwond. Deze watten zijn ontworpen om de druk gelijkmatig te verdelen, waardoor ze ideaal zijn voor het behandelen van kneuzingen en verstuikingen. Synthetische watten zijn een onmisbaar onderdeel van elke EHBO koffer, verbanddoos of verbandkoffer.

Een driekante doek voor steun en rust

Een driekante doek biedt essentiële steun en rust voor gewonde ledematen. Het wordt voornamelijk gebruikt om een eenvoudige, maar effectieve mitella te maken. Om een driekante doek te gebruiken voor het maken van een mitella, plaats je het midden van het doek onder de elleboog van de geblesseerde arm. Vervolgens kruis je de uiteinden van de doek achter de nek en knoop je ze vast op de schouder van de niet-gekwetste kant. Dit zorgt voor ondersteuning van de arm en immobilisatie van het gewonde gebied. Het kan ook worden gebruikt voor het immobiliseren van andere gewrichten zoals de knie of enkel, waardoor het een veelzijdig hulpmiddel is in elke EHBO koffer.

Bestel de inhoud van je EHBO-koffer bij Ehabo

Bij Ehabo begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste materialen bij de hand te hebben voor wondverzorging. Daarom bieden we een ruim assortiment aan verbandmiddelen, waaronder watten, synthetische watten en driekante doeken. Of je nu je EHBO koffer wilt aanvullen of op zoek bent naar specifieke producten voor wondverzorging, wij hebben wat je nodig hebt. Neem een kijkje in ons assortiment en bestel eenvoudig de benodigde materialen om ervoor te zorgen dat je altijd goed voorbereid bent in geval van een ongeluk. Want met de juiste verzorging kunnen ontstekingen geremd worden en zal de wond sneller herstellen. Zorg voor de beste wondverzorging met Ehabo! Bestel vandaag nog en zorg voor een optimale EHBO-voorziening thuis, op het werk of onderweg.

Veelgestelde vragen

Wat is een driekante doek?

Een driekante doek is een driehoekig verband dat vaak wordt gebruikt voor het aanleggen van mitella's of als onderdeel van EHBO-verbanden voor het immobiliseren van gewrichten of het ondersteunen van lichaamsdelen.

Waarvoor gebruik je synthetische watten?

Synthetische watten worden gebruikt bij het aanleggen van drukverbanden voor verstuikingen. Ze zorgen voor een gelijkmatige verdeling van druk om afknelling te voorkomen en stabiliseren de verstuiking. Bij ernstige bloedingen worden synthetische watten ook gebruikt om druk uit te oefenen, vocht op te nemen en het bloed sneller te laten stollen.