De basis verbandkoffer goedgekeurd door het Oranje Kruis.

Ehabo Preventie levert diverse branche-specifieke BHV verbandkoffer. Of u een schoolverbandkoffer, een horeca-EHBO koffer of een verbandtrommel op kantoor zoekt, wij helpen u graag met het maken van de juiste keus.
Wij hanteren de richtlijnen van het Oranje Kruis. Zo heeft u altijd de juiste vulling in het geval dat eerste hulp verleend wordt.

Hoeveel BVH verbandkoffers heb ik nodig?

BHV verbandkofferDe BHV koffer is gebaseerd op een zogenaamde "werkunit". Een bedrijf kan afhankelijk van grootte en samenstelling uit één of meerdere units bestaan. Een werkunit heeft als criteria:

  • Een duidelijk afgebakend risicoprofiel (kantoor en werkplaats zijn dus 2 units);
  • De verbandkoffer moet binnen handbereik zijn (binnen een halve minuut beschikbaar);
  • De verbandkoffer moet duidelijk zichtbaar op ooghoogte in een wandklem aan de muur bevestigd zijn, dan wel middels signalering snel te vinden zijn. Als de koffer in een kast ligt, zorg er dan voor dat er een pictogram op de kast aangebracht is.
  • De verbandkoffer moet voldoende ruimte bieden om enkele noodzakelijke aanvullingen te kunnen herbergen;
  • De verbandkoffer dient regelmatig gecontroleerd te worden. Bij voorkeur ieder half jaar, maar vaker wanneer de risicofactoren in het bedrijf dat vereisen. Het verdient aanbeveling hiervoor een vaste persoon aan te wijzen. De trommel dient in ieder geval na gebruik gecontroleerd te worden en ontbrekende middelen aangevuld.

Navullingen BHV verbandkoffer

Ook voor controle reeds aanwezige verbandkoffers, die niet meer up-to-date is, dan kunt u bij ons terecht. U kunt voor uw verbandkoffers een compleet nieuwe vulling bestellen maar ook de inhoud per stuk. 

Onderhoud BHV verbandkoffer

Steriele eerste hulp artikelen hebben een houdbaarheidsdatum. Regelmatig controleren van de verbandkoffers is noodzakelijk. U kunt het onderhoud ook aan ons uitbesteden. Wij komen dan periodiek langs om alles te controleren. Daarbij kunnen wij ook de AED en andere eerste hulp voorzieningen voor u nakijken.