Hydrogel Pleisters

€ 12,95 € 15,67 (incl. BTW)
€ 8,95 € 10,83 (incl. BTW)
€ 5,25 € 5,72 (incl. BTW)
€ 10,95 € 11,94 (incl. BTW)
€ 4,25 € 5,14 (incl. BTW)

Hydrogel pleisters

Hydrogel pleisters staan bekend om hun verzachtende en genezende eigenschappen voor de huid. Zo worden ze vaak gebruikt voor brandwonden en schaafwonden. Hydrogel pleisters houden namelijk de wondomgeving vochtig, wat het wondgenezingsproces bevordert. In ons assortiment vind je verschillende hydrogel pleisters die het genezingsproces versnellen. 

Waar gebruik je hydrogel pleisters voor?

Hydrogel pleisters zijn geschikt voor eerste-en tweedegraads schaaf-en brandwonden. De pleister kan je ook gebruiken voor chronische wonden die niet goed genezen. De pleisters hebben een verkoelend effect en werken ook pijnverlichtend. Raadpleeg altijd een arts bij grote en diepe 2e en 3e graads brandwonden! 

Uit welke hydrogel pleisters kan ik kiezen?

In ons assortiment vind je hydrogel pleisters in verschillende maten en van verschillende merken. Zo kan je kiezen voor hydrogel pleisters van 43 x 68mm van Detecaplast, of juist voor HeltiQ pleisters in twee maten. Weet je niet zeker of hydrogel pleisters wel de juiste keuze zijn? Neem dan een kijkje bij onze andere pleisters of neem contact met ons op, we helpen je graag. 

Hoe gebruik je hydrogel pleisters?

Het correct toepassen van hydrogel pleisters is belangrijk voor een optimale genezing. Volg deze stappen voor het beste resultaat:

  • Reinig de huid: Zorg ervoor dat de huid rond de wond schoon en droog is voordat je de pleister aanbrengt.
  • Open de verpakking voorzichtig: Vermijd het aanraken van de gelkant van de pleister om contaminatie te voorkomen. 
  • Breng de pleister aan: Plaats de hydrogelzijde direct op de wond. Zorg ervoor dat de pleister de huid volledig bedekt.
  • Licht en gelijkmatig aandrukken: Druk de pleister zachtjes en gelijkmatig aan rond de randen om ervoor te zorgen dat deze goed hecht aan de huid.
  • Pleister verwijderen: Volg de instructies op de verpakking voor hoe lang de pleister gedragen moet worden. Verwijder de pleister langzaam en voorzichtig om de huid niet te beschadigen. 

Koop nu jouw hydrogel pleisters bij Ehabo

Bij Ehabo vind je verschillende hydrogel pleisters op voorraad. Plaats nu jouw bestelling en profiteer van gratis bezorging vanaf €100,-. Wil je onze pleisters en andere producten liever een keer in het echt zien? Dan ben je altijd welkom in onze showroom in Scherpenzeel. Kom je liever niet langs, maar wil je wel meer informatie of een specialist spreken? Dan mag je ook altijd bellen naar Dan mag je ook altijd bellen naar 033-2770568, we helpen je graag met het maken van de juiste keuze. 

Veelgestelde vragen

Hoe lang kan ik de pleisters laten zitten?

We raden altijd aan om deze informatie van de gebruiksaanwijzing te halen, maar over het algemeen kan je de pleisters niet langer dan 4 uur op de huid laten zitten.

Voor wat voor wonden kan ik hydrogel pleisters gebruiken?

Je kan onze hydrogel pleisters voor verschillende wonden gebruiken. Ze worden vaak ingezet bij schaaf-en brandwonden, maar ook voor snijwonden, likdoorns, beten en blaren zijn ze uiterst effectief. Gebruik de pleisters niet op geïnfecteerde wonden.