Eilandpleisters

€ 4,35 € 4,74 (incl. BTW)
€ 4,85 € 5,29 (incl. BTW)
€ 14,50 € 17,55 (incl. BTW)
€ 1,80 € 1,96 (incl. BTW)

Hier vind je een assortiment met eilandpleisters die essentieel zijn voor het verzorgen en beschermen van wonden. Of je nu op zoek bent naar een oplossing voor schaafwonden, snijwonden of brandwonden, onze eilandpleisters bieden comfortabele en betrouwbare bescherming. Met een absorberend kussentje omringd door een kleeflaag, zorgen eilandpleisters voor een optimale wondgenezing en voorkomen ze infecties. Bekijk de verschillende producten en vind de perfecte eilandpleister! Met onze hoogwaardige producten ben je altijd goed voorbereid op kleine ongelukjes en verwondingen.

Wat is een eilandpleister?

Een eilandpleister, ook wel bekend als een island dressing, is een type verband dat bestaat uit een absorberend kussentje dat is omgeven door een kleeflaag. Het kussentje bevindt zich in het midden van de pleister en is bedoeld om de wond te bedekken en vocht op te nemen. De kleeflaag rondom het kussentje zorgt ervoor dat de pleister op zijn plaats blijft en de wond beschermt tegen vuil en bacteriën. Eilandpleisters worden vaak gebruikt voor oppervlakkige wonden zoals schaafwonden, snijwonden en brandwonden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, waardoor ze geschikt zijn voor diverse wondgroottes en -locaties.

Het vervangen van de pleister

Het is belangrijk om een eilandpleister te vervangen volgens de aanbevelingen voor wondverzorging. Over het algemeen wordt geadviseerd om de pleister minstens één keer per dag te vervangen, of vaker indien nodig, afhankelijk van de toestand van de wond. Dit helpt om een schone omgeving rondom de wond te behouden, infecties te voorkomen en de genezing te bevorderen. Als de pleister vuil, nat of verzadigd is, moet deze direct worden vervangen. Zorg ervoor dat je de wond opnieuw reinigt voordat je een nieuwe pleister aanbrengt om optimale wondverzorging te garanderen.

Bestel eilandpleisters bij Ehabo

Bestel vandaag nog je eilandpleisters bij Ehabo voor betrouwbare wondverzorging! Of je nu thuis, op het werk, of onderweg bent, het is altijd belangrijk om goed voorbereid te zijn op verwondingen. Met onze hoogwaardige eilandpleisters ben je verzekerd van effectieve wondverzorging en een snelle genezing. Ontdek ons assortiment en bestel nu je eilandpleisters voor een optimale voorraad in je EHBO koffer. Bij Ehabo bieden we kwaliteitsproducten voor al je EHBO-behoeften, zodat je altijd voorbereid bent op noodsituaties.

Veelgestelde vragen

Hoe gebruik ik een eilandpleister?

Om een eilandpleister te gebruiken, begin je met het reinigen van de wond. Kies vervolgens een pleister die groot genoeg is om de hele wond te bedekken. Verwijder voorzichtig de beschermfolie en plaats de pleister over de wond, waarbij het absorberende kussentje direct op de wond rust. Druk de randen stevig aan om ervoor te zorgen dat de pleister goed blijft zitten. Controleer regelmatig op tekenen van infectie en vervang de pleister indien nodig.

Waarvoor wordt een eilandpleister gebruikt?

Eilandpleisters worden vaak gebruikt bij grotere huidbeschadigingen zoals schaaf- en snijwonden. Ook bij wonden als gevolg van operatieve ingrepen worden vaak eilandpleisters ingezet. Een eilandpleister wordt dan na de chirurgische ingreep op de wond geplakt, zodat er geen vocht of vuil in de wond terechtkomt. Hierdoor blijft de wond schoon en is er minder kans op bacteriële infecties. Een eilandpleister is dus bedoeld voor grotere wonden en bevordert het genezingsproces van de wond.