Traumazwachtel

Traumazwachtel 10cm

Art.nr. 21002
€ 6,50 € 7,09 (incl. BTW)

Traumazwachtels

Traumazwachtels, ook wel bekend als emergency bandages of Israelisch traumaverband, zijn onmisbaar in noodsituaties waarbij ernstige bloedingen snel en effectief gestopt moeten worden. Bestel gemakkelijk en snel jouw traumazwachtels via onze website. 

Wat is een traumazwachtel precies?

Het is speciaal ontworpen om hevige bloedingen te stelpen.Het combineert meerdere functies in één, zoals het uitoefenen van directe druk, het beschermen van de wond tegen infecties, en het vastzetten van het verband zonder extra klemmen of tape. 

Kenmerken van traumazwachtels

  • Multifunctioneel: Traumazwachtels zijn ontworpen om zowel druk uit te oefenen op een bloedende wond als om de wond af te dekken en te beschermen tegen verdere besmetting.
  • Snel en eenvoudig aan te brengen: Deze zwachtels zijn zo ontworpen dat ze snel en effectief kunnen worden aangebracht. Ook mensen die geen professionele training hebben gehad kunnen ze aanbrengen. Je kan de zwachtel ook bij jezelf aanbrengen. 
  • Compact: Traumazwachtels zijn licht en compact. Hierdoor zijn ze eenvoudig op te bergen in noodkits, EHBO-dozen en rugzakken. 
  • Gerichte druk: Door de handige drukklip oefen je directe en gerichte druk uit. 
  • Transparant: De traumazwachtels zijn transparant, waardoor ze ook om kunnen blijven bij het maken van röntgenfoto’s. 

Hoe gebruik je de traumazwachtel?

  • Zorg ervoor dat je handen schoon zijn voordat je de verpakking opent.
  • Plaats de absorberende pad direct op de wond. Rol de zwachtel rond het getroffen gebied en gebruik de ingebouwde clips om het verband vast te zetten.
  • Zorg ervoor dat de zwachtel strak genoeg zit om druk uit te oefenen op de wond. Pas wel op dat je het niet te strak maakt, anders kunnen er circulatieproblemen ontstaan.

Koop je traumazwachtels bij Ehabo

Bij Ehabo vind je verschillende traumazwachtels op voorraad. Wil je de zwachtels liever in het echt zien? Dan ben je altijd welkom in onze showroom in Scherpenzeel. Kom je liever niet langs, maar wil je wel meer informatie of een specialist spreken? Dan mag je ook altijd bellen naar 033-2770568, we helpen je graag met het maken van de juiste keuze. 

Veelgestelde vragen

Waar is de traumazwachtel geschikt voor?

Veel Amerikaanse legertroepen en defensie gebruiken de traumazwachtel graag. Maar tegenwoordig zien we het ook steeds vaker terug bij hulpdiensten en speciale eenheden zoals arrestatieteams. Ook voor eerste hulp bij ongevallen is een traumazwachtel geschikt. 

Hoe lang is de traumazwachtel houdbaar?

Alle verbandmiddelen zijn voorzien van een houdbaarheidsdatum. Vaak is dit een jaar of vier, soms wat langer of korter. Houd dit dus goed in de gaten en vervang het traumazwachtel op tijd.