Care Plus After Sun

geel witte verpakking met after sun van Care Plus
De Care Plus After Sun 100 ml verzorgt èn kalmeert de huid na blootstelling aan de zon, geschikt voor de gevoelige huid.
€ 10,85 € 13,13 (incl. BTW)
Op voorraad

10952 10952
Care Plus

Kenmerken

Kleur
wit
Materiaal
after sun
Formaat
100 ml

Care Plus After Sun 100 ml


Voordelen
Geschikt voor de gevoelige huid
Verzorgt èn kalmeert de huid na blootstelling aan de zon
Natuurlijke ingrediënten

Gewicht 120 gram
Afmetingen verpakking l x b x h35 x 48 x 123 mm
Inhoud100 ml

Beschrijving

De zon droogt de huid uit. Daarom is het verstandig om de huid na het zonnen goed te hydrateren. Care Plus® After Sun verzorgt, verzacht en kalmeert de huid na blootstelling aan de zon, dankzij natuurlijke ingrediënten zoals Canadian Willow Herb, Cardiospermum halicacabum, Echium olie, elementen van de zonnebloem, Aloë Vera allantoïne, Bisabolol
en Panthenol.

Zonbescherming

Zonlicht stimuleert de bloedsomloop en speelt een belangrijke rol bij de synthese van vitamine D, die het lichaam nodig heeft voor de calciumproductie voor de botten. Daarnaast draagt zonlicht bij aan ons welbevinden en onze vitaliteit. Care Plus® biedt een productenlijn waarmee je onbezorgd van de zon kunt genieten. Onze zonnebeschermingsproducten vallen in de hoge beschermingsklasse, SPF 30 en 50. Niet alleen beschermen onze producten tegen UV-B straling, maar ook tegen UV-A voor minstens 1/3 van de UV-B beschermings¬factor en vrije radicalen.

Zonlicht is opgebouwd uit UV-A, B en C stralen, elk met zijn eigen kenmerken. UV-A straling beïnvloedt de elastine in de huid. Langdurige blootstelling aan deze straling kan leiden tot allergische reacties, rimpels, vroegtijdige huidveroudering en uiteindelijk huidkanker. UV-A straling doordringt de huid dieper dan UV-B stralen. Te veel UV-B straling kan de huid rood kleuren, verbranden, pigmentatie, huidveroudering, verdikking van de opperhuid en zelfs verschillende soorten huidkanker veroorzaken. UV-B straling is in dit verband het schadelijkst. UV-C straling wordt door de atmosfeer gefilterd en dringt niet door in de huid. Tegen UV-C straling hoeven we ons niet te beschermen.

SPF = Sun Protection Factor. De SPF geeft aan hoe veel keer langer iemand in de zon kan blijven zonder te verbranden bij gebruik van de zonnebrandcrème vergeleken met niet-gebruik van de crème.
UV-index = Zonkracht of uv-index is een maat voor de hoeveelheid ultraviolette straling (uv) in het zonlicht die de aarde bereikt op zeeniveau. De hoeveelheid ultraviolette straling wordt uitgedrukt in de zonkracht, een index die kan variëren van 0 (wanneer er geen uv-straling is) tot 10 (voor de maximale hoeveelheid ultraviolet zonlicht). Waarom zijn deze 2 dingen belangrijk? De combinatie van de dagelijkse UV index, je huidtype en omgevingsomstandigheden zeggen hoe lang je kan worden blootgesteld aan de zon zonder te verbranden. Vervolgens kan je berekenen hoe lang je mét zonnebrandcrème met SPF in de zon kunt, zonder te verbranden.

Anti-zonnebrand producten dienen altijd 30 minuten voor blootstellen van de huid aan de zon aangebracht te worden. Indien een zonnebrandcrème wordt gebruikt in combinatie met een insectwerend middel laat de zonnebrandcrème eerst 20 minuten intrekken. Breng vervolgens het insectwerend middel aan en laat dit 10 minuten opdrogen. Ga pas daarna de zon in.
Voor het opnieuw aanbrengen van de zonnebrandcrème is het verstandig om de huid eerst te wassen en af te drogen en daarna bovengenoemde stappen te herhalen.

Voor een goede UV-bescherming is het van groot belang om de juiste hoeveelheid zonnebrandcrème te gebruiken. Al het onderzoek naar de SPF van een crème wordt gedaan met een hoeveelheid van 2mg/ cm2 die gelijkmatig over de huid is uitgesmeerd. Indien men minder dan deze hoeveelheid zou gebruiken, neemt de SPF logaritmisch af. Dat betekent: helft smeren geeft een kwart van de op de verpakking genoemde beschermingsfactor. Bij voorbeeld SPF 28 is dan nog maar SPF 7.
Een goede maat is 1 theelepeltje voor een heel gezicht. Het hele gezicht is 5% van het lichaamsoppervlak. Dat wil zeggen dat men voor één arm of been (ieder ongeveer 9% van het lichaamsoppervlak) 2 theelepeltjes nodig heeft, voor de gemiddelde romp aan de voorzijde en de achterzijde (elk ongeveer 18%) telkens 4 theelepeltjes.