CO2 blusser 5kg

5 kg CO2 blustoestel geschikt voor brandklasse B. Geschikt voor gebruik op elektrische installaties tot 1000 Volt op minimaal 1 meter afstand.
€ 129,00 € 156,09 (incl. BTW)
Op voorraad

50440 50440
Ecosafety

C02 blusser 5 kg


De C02 blusser 5 kg is een essentieel hulpmiddel voor het bestrijden van branden in uw werk- of woonomgeving. Deze brandblusser is speciaal ontworpen voor het blussen van branden veroorzaakt door brandbare vloeistoffen en gassen.


Wanneer gebruik ik een CO2 blusser? 


De CO2 blusser 5 kg kunt u gebruiken wanneer er sprake is van vloeistofbranden (brandklasse B) en branden in onder spanning staande apparatuur. 


Hoe gebruikt u een CO2 blusser? 


Wanneer u een CO2 blusser wilt gebruiken is het handig om te weten hoe u deze moet bedienen. Hierbij een stappenplan om op de juiste manier gebruik te maken van uw CO2 blusser.  1. Leg een hand boven op de fles en trek de borgpen er met uw andere hand uit.

 2. Spuit eerst een proef stoot recht voor u uit (niet omhoog en niet omlaag). Zo kunt u controleren of de blusser werkt en wat de worplengte is (ca. 1.5 meter) 

 3. Richt op de vlammen met het gedeelte waar de straal van de blusser eindigt. 

 4. Richt de bluskoker op de onderkant van het vuur. 

 5. Knijp de afsluiter volledig in om de CO2 wolk op het vuur te richten

 6. Blus onderbroken van links naar rechts 

 7. Controleer of de brand volledig gedoofd is en doe dit regelmatig tijdens het half uur dat volgt. 

 8. Zet ramen en deuren tegen elkaar open om goed te ventileren. 


Naast deze stappen is het belangrijk dat u na het blussen direct de ruimte verlaat, anders is er kans dat u door de rook kan stikken. U laag blijft wanneer u naar de brand toe loopt en wees erop bedacht dat de brand opnieuw kan oplaaien.


Disclaimer: • Zorg ervoor dat u de gebruiksinstructies zorgvuldig leest en opvolgt.

 • Alleen gebruiken voor de aangegeven doeleinden.

 • Buiten bereik van kinderen houden.


Met de C02 blusser 5 kg bent u altijd voorbereid op noodgevallen en beschermt u uw eigendommen en de veiligheid van uw omgeving.