Heltiq Beaty

rond apparaat met bovenlichaam van persoon en hart.
  • rond apparaat met bovenlichaam van persoon en hart.
  • doosje waar de Heltiq Beaty in zit.
Met de Heltiq Beaty weet je of de borstcompressies diep genoeg zijn tijdens een reanimatie. Het is handzaam en makkelijk mee te nemen, past zels aan een sleutelhanger.
€ 34,50 € 41,75 (incl. BTW)
Op voorraad

37201 37201
Heltiq

Kenmerken

Kleur
rood wit
Materiaal
Siliconen
Formaat
72 x 29 mm

Heltiq Beaty Reanimatiehulp


Een effectieve hartmassage verhoogt de overlevingskans bij een hartstilstand. HeltiQ Beaty is een handzaam apparaatje dat jou helpt om op effectieve wijze de juiste diepte bij een reanimatie toe te passen bij personen ouder dan 8 jaar. Voorafgaand aan het reanimeren leg je het apparaatje op de borstkas van het slachtoffer met de afbeelding naar boven. Waar je hem precies op de borstkas legt staat met een plaatje aangegeven op de Beaty.

Plaats je handpalmen bovenop de Beaty en druk de borstkas tussen de 100-120x per minuut minimaal 5 cm diep in. Wanneer de Beaty een pieptoon geeft, heeft de borstcompressie de juiste diepte van 5 cm bereikt. Zo weet je dat je de reanimatie effectief aan het toepassen bent. Geeft de Beaty geen pieptoon aan, dan weet je direct dat je harder moet drukken. Doordat de Beaty feedback geeft weet de gebruiker dat de hartmassage op de juiste diepte wordt uitgeoefend en is er sprake van een effectieve reanimatie.

Houd als tempo tussen de 100- 120 keer per minuut aan. Volg het ritme van het liedje "Stayin' alive" van de Bee Gees om dit te bepalen. Door het uitvoeren van de borstcompressies op de juiste diepte zal er voldoende bloedtoevoer naar de hersenen en andere vitale organen stromen. Hiermee vergroot je niet alleen de overlevingskans van het slachtoffer, maar geeft het je ook meer zekerheid bij het uitvoeren van een reanimatie op de juiste manier.

Dit product is een medisch hulpmiddel.

HeltiQ Beaty altijd bij de hand
HeltiQ Beaty is eenvoudig te bedienen, compact en betaalbaar. Door het ringetje aan de Beaty kan je hem zelfs aan je sleutelhanger hangen. Zo heb je hem altijd en overal bij de hand.

Waarvoor dient de siliconen adapter van Beaty?


Uit diverse onderzoeken komt naar voren dat de diepte tussen de 5-6 cm bijna nooit gehaald wordt, zelfs niet door de geoefende professionals. Zonder specifieke aanduiding blijft dit een gevoel. Ook vermoeidheid speelt bij het behalen van de juiste diepte een rol. Reanimeren is hard werken en zeer vermoeiend. Je kan de Beaty gebruiken met of zonder siliconen adapter. Door de siliconen adapter om HeltiQ Beaty heen te houden tijdens het reanimeren, creëer je een breder drukvlak waardoor je de borstcompressies gemakkelijker kan uitvoeren. Op die manier houd je het reanimeren langer vol.

HeltiQ Beaty en een AED


Je kan blijven reanimeren met HeltiQ Beaty totdat er een AED aanwezig is en tussen de aanwijzingen van de AED door. Wanneer er geen AED voor handen is kan je blijven reanimeren met HeltiQ Beaty totdat de hulpdiensten arriveren. Houd altijd de frequentie 30 hartmassages 2x beademen aan.

Een leven redden kan iedereen, jij ook! HeltiQ Beaty helpt je hierbij!

Toepassing HeltiQ Beaty


HeltiQ Beaty is een medisch hulpmiddel, lees direct bij aanschaf de gebruiksaanwijzing.

Let op! Niet gebruiken bij personen onder de 8 jaar

Het is raadzaam om de werking van de beaty te controleren door het apparaat

tegen een vast object te drukken waardoor het een geluid afgeeft.