Philips Heartstart HS1 kinderelektroden

Speciale elektrodencassette voor de reanimatie van kinderen. Geschikt voor de leeftijd van 1 tot 8 jaar of tot 25 kg.
€ 134,00 € 146,06 (incl. BTW)
Op voorraad

71821 71821
Philips

Kenmerken

Materiaal
kinderelektroden

Philips HeartStart HS1 kinderelekroden


De HeartStart HS1 kinderelektrodencassette is te gebruiken bij kinderen. Hiermee worden kinderen met een leeftijd van 1 - 8 jaar en een gewicht onder de 25kg bedoeld. Wanneer de kinderelektroden op de AED worden aangesloten, wordt het schokniveau automatisch gereduceerd. De plaatsing van de elektroden staat zowel op de cassette als op de elektroden aangegeven.

Houdbaarheid van de HS1 elektroden voor kinderen

De houdbaarheid van de kinderelektroden voor de Philips HeartStart HS1 AED is 2 jaar. Elektroden hebben een uiterste houdbaarheidsdatum in verband met de geleidende gel. Deze kan na verloop van tijd uitdrogen. Wanneer elektroden worden gebruikt waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken, kan dit negatieve gevolgen hebben voor de patiënt. Zorg er daarom altijd voor dat u een ongeopende cassette kinderelektroden bij de AED bewaard. U kunt de vervaldatum vinden op de voorzijde van de cassette, of op de sticker op de foliezak om de elektrodencassette.

Kenmerken van de kinderelektroden en de toepassing

Kenmerken:
Zelfklevend
Latexvrij

2 jaar houdbaar
Lengte elektrodenkabel: 137,1 cm
Bewaar bij een temperatuur van 10°C en 43°C (stand-bytemperatuur)

Toepassing bij kinderen:
Voor kinderen jonger dan 8 jaar en lichter dan 25kg zijn speciale kinderelektroden te gebruiken. Bij het aansluiten van de kinderelektroden op de AED, schakelt deze direct over naar het kinderprotocol. Hierbij wordt het schokvolume gereduceerd naar 50joule. Bij kinderen wordt één elektrode op de borst en één op de rug van het slachtoffer geplaatst. Bent u op zoek naar volwassen elektroden? Deze zijn hier te vinden: Philips Heartstart HS1 elektroden