SAM XT tourniquet oranje

oranje SAM XT tourniquet in de verpakking
De SAM XT Tourniquet oranje is de nieuwste tourniquet, speciaal ontwikkeld voor een snelle en betrouwbare afbinding van de extremiteiten.
€ 33,75 € 36,79 (incl. BTW)
Op voorraad

24154 24154
SAM Medical

Kenmerken

Kleur
Oranje

SAM XT tourniquet oranje


De Oranje SAM XT Tourniquet is de nieuwste tourniquet, speciaal ontwikkeld voor een snelle en betrouwbare afbinding van de extremiteiten. Door het innovatieve design van de SAM XT heeft de tourniquet minder draaibewegingen nodig met de windas. Bovendien krijgt men bij het aantrekken van de SAM XT een bevestiging in de vorm van een hoorbare klik als de band stevig genoeg is aangetrokken.

Te veel speling in de band is namelijk een veel gemaakte fout bij het gebruik van tourniquets. Door de speciale SAM XT ‘Truforce’ gesp wordt de tourniquet automatisch vergrendeld bij een vooraf bepaalde hoeveelheid kracht, waardoor alle speling in de tourniquet wordt geëlimineerd. Door de tourniquet te ‘klikken’, aan te draaien en te vergrendelen ontstaat een zeer effectieve tourniquet.

De SAM XT Extremity Tourniquet heeft alle voordelen van de meest gebruikte tourniquets gecombineerd, zoals een brede band en een metalen windas. Bovendien maakt de automatische gesp de tourniquet zeer eenvoudig en snel in gebruik bij zelfapplicatie. Vooral bij tactische eenheden van politie en defensie is zelfapplicatie een belangrijk aspect.

Het klikkende geluid van de gesp maakt deze tourniquet uniek en bevestigt de gebruiker dat de tourniquet strak genoeg is aangetrokken.

Klik hier voor de (PDF) gebruiksaanwijzing SAM XT tourniquet

Klik hier voor de (PDF) infosheet SAM XT tourniquet