Tekentang set

Handig setje met een kunststof tekentang en een paar wondontsmettingsdoekjes.
€ 2,95 € 3,57 (incl. BTW)
Op voorraad

33140 33140
Sanaplast

Kenmerken

Materiaal
Kunststof

Tekentang set


De tekentang is verpakt in een zakje met daarin een bijsluiter met informatie over tekenbeten en hoe deze te behandelen. Tevens worden er ook twee desinfectiedoekjes geleverd om de huid te ontsmetten. Teken kunnen de ziekte van Lyme veroorzaken.

Wat is de ziekte van Lyme?

De ziekte van Lyme is een infectieziekte, die door de bacterie Borrelia burgdorferi wordt veroorzaakt. Door een tekenbeet kan die bacterie in het lichaam terechtkomen. Na 3 dagen tot 3 maanden, gemiddeld 16 dagen, kan er een rode ring op de huid ontstaan rond de plaats van de tekenbeet. Dat gebeurt echter niet altijd: ook zonder het verschijnen van de rode ring kunt u de ziekte van Lyme krijgen.
Een ander verschijnsel is een grieperig gevoel met bijvoorbeeld koorts, hoofdpijn en gewrichtspijn. In een later stadium van de ziekte is er kans op verlamming van gezichtsspieren, heftige pijn aan een arm of been, dubbelzien, krachtsverlies in benen, pijnlijke of gezwollen gewrichten, een neiging tot flauwvallen en hartklachten. Met antibiotica is de ziekte van Lyme goed te behandelen. Hoe eerder u erbij bent, hoe beter en sneller er behandeld kan worden.